Tilbud på .at- og .me-domæner

Tilbud på .at- og .me-domæner

En længe ventet funktion, som flere har forespurgt på, er muligheden for at der sendes et auto-svar ud på mails, hvis man fx er på ferie eller af anden grund ikke kan besvare emails. Dette er nu muligt at opsætte via kontrolcenteret. Se vores support-artikel for mere info om hvordan det opsættes.

Funktionen har været lidt tid undervejs fordi vi gerne ville gøre det på rigtig vis. Det vil også blive muligt at indstille auto-svar fra webmail, uden at man skal bruge kontrolcenteret.


Nyt i kontrolcenteret og webmail

Vi har i de seneste par uger forbedret kontrolcenteret og webmail med nogle små tiltag, som vi kort vil nævne her.

Automatisk betaling for fornyelse af webhotel

I samme stil som “Automatisk optankning” hos mange teleselskaber, kan man nu indtaste sit kortnummer til et betalingskort i kontrolcenteret, og ens konto vil herefter automatisk blive forlænget, når der er under 60 dage til den udløber. Herved risikerer man ikke at glemme det, eller at kontoen bliver deaktiveret uden at det var meningen.

Funktionen kan findes i kontrolcenteret under “Betaling” -> “Automatisk betaling”. Vi gemmer ikke selv dit kortnummer; dette bliver sendt direkte til vores betalingsgateway som gemmer det i et sikkert PCI-certificeret miljø godkendt af PBS.

Ny forside i kontrolcenteret

Når man logger på kontrolcenteret vil man nu se en ny forside, der på en mere overskuelig måde viser ens mest benyttede domæner samt giver let adgang til at registrere og overføre domæner. Dette gør det især let at komme igang, efter man lige har oprettet en Gigahost-konto. Ydermere prøver vores system at komme med gode bud på ledige domæner, der eventuelt kunne have interesse.

Skift adgangskode til email-konti via webmail

Nu er det muligt at skifte kode for en email-konto, uden at man skal have adgang til kontrolcenteret. Dette er nyttigt, hvis man har en række konti på et domæne, men man ikke ønsker at hver især har adgang til kontrolcenteret.

Funktionen findes i vores nye webmail ved at vælge “Settings” og dernæst klikke på fanebladet “Password”.


En meddelelse fra Gigahost Public Service :)

Vi udsender sommetider vigtige meddelelser til vores kunder, eksempelvis hvis hosting-kontoen eller et domæne er ved at udløbe, eller hvis der er andre vigtige forhold omkring kontoen. Og hvis man skulle glemme koden til din Gigahost-konto, er kontaktoplysningerne eneste måde at få adgang til kontoen igen. Derfor er det vigtigt at oplysningerne er korrekte.

Nogle gange ser vi dog, at der står en gammel eller ugyldig email-adresse registreret for en konto. Dette kan betyde, at kontoen bliver deaktiveret fordi vores påmindelses-mails ikke når frem, eller at andre vigtige meddelelser ikke når frem. Tjek derfor, at kontaktoplysningerne der er angivet i kontrolcenteret er korrekte:

  1. Log ind i kontrolcenteret
  2. Vælg “Indstillinger” og dernæst “Personlige oplysninger”
  3. Kontroller at både email, adresse og telefonnumre er korrekt angivet.

Hvis man glemmer koden til en Gigahost-konto, og vi ikke kan skabe kontakt til de adresser der er givet i kontaktoplysningerne, vil man helt miste adgangen til kontoen og de private data, der ligger på den. Dette fordi vi naturligvis (for din egen sikkerheds skyld) ikke vil udlevere information til andre end den der ejer kontoen.

Benyt derfor denne lejlighed til at dobbelttjekke at kontaktoplysningerne for din konto er helt up-to-date.


Nyhed: Send SMS fra dine websider

Nyhed: Send SMS fra dine websider

I et stykke tid har man kunnet finde en “SMS”-knap i kontrolcenteret, men vi synes nu at det er på tide at lancere det nye produkt officielt og skrive lidt om det her på bloggen.

Vi er ofte blevet foreslået, at det kunne være rart hvis man hurtigt og nemt kunne afsende SMS-beskeder fra kontrolcenteret og fra ens egne hjemmesider. Dette har vi derfor gjort muligt med en ny SMS-funktion. Der findes i forvejen en del sådanne tjenester, men vores udmærker sig ved de følgende ting:

  • Hurtigt og nemt at gå til.
    Har man en Gigahost-konto, har man allerede adgang. Man kan med det samme gå ind og sende beskeder fra kontrolcenteret.
  • Ingen månedlige afgifter
    Nogle tjenester tager et månedligt gebyr for at man har adgang til afsendelse af beskeder. Dette er gratis hos Gigahost, så længe man har en konto hos os. (Senere vil det blive muligt at få adgang selv uden et webhotel).
  • Send fra dit eget nummer
    I kontrolcenteret kan man tilføje sine egne numre, og dernæst sende fra dem. Hvis folk svarer tilbage, vil beskederne komme på din telefon.
  • Historik og detaljeret leveringsstatus
    Se de beskeder du har afsendt tidligere, og om de er leveret til telefonen (samt hvad tid).
  • Moderne RESTful API
    Det er nemt at integrere systemet med ens egne tjenester ved at bruge vores API. Vi har lavet et kode-eksempel i PHP, man kan bruge.
  • Robust afsendelse med høj tilgængelighed
    Ved at bruge flere samtidige servere der er placeret forskellige steder i verden, sikres tjenesten en høj oppetid.
  • Hurtig og nem forudbetaling
    Tank SMS-beskeder på din konto fra kontrolcenteret og vær igang med det samme. Ingen rykkere, betalingsgebyrer eller lignende.
  • God international understøttelse
    Send beskeder med russiske, kinesiske eller japanske tegn uden problemer, til destinationer overalt i verden. (Danske tegn understøttes også :) )

Da det er et nyt produkt, har vi blot lavet det efter vores egne vurderinger og instinkter – men er meget åbne overfor forslag til forbedringer. Vi har allerede planlagt funktioner såsom en adressebog, tidsstyrede (forudplanlagte) afsendelser og forbedringer af APIet. Men skriv en kommentar her, eller send os en mail hvis du har nogle gode ideer!

P.S: Vi har givet dig 10 beskeder at lege med (hvis du altså har en konto hos os).


Advarsel mod Domain Registry of America

Advarsel mod Domain Registry of America

Mange indehavere af .com/.net/.org-domæner modtager breve fra Domain Registry of America, der også går under navnet Domain Renewal Group. Dette firma lever af at undersøge hvornår folks domæner udløber, og sende regninger til dem for fornyelse af domænerne. Betaler man regningen, vil domænet blive forsøgt overført til deres tjeneste, og hvis man gennemfører overførslen, vil man fremover skulle betale domænerne via dem, til en betydelig højere pris.

Søger man efter Domain Registry of America på Google, er det næsten umuligt at finde andet end advarsler — selv fra Amerikanske styrelser som Federal Trade Commission.

Vi anbefaler derfor at man blot river disse breve itu, efterhånden som man modtager dem. Når dine domæner skal fornyes, vil du automatisk få en email fra Gigahost. Det er ikke nødvendigt at betale til andre end os for .com/.net/.org-domæner.

Er du i tvivl om gyldigheden af en skrivelse, er du altid velkommen til at videresende den til vores support og høre ad.