Svar på ofte stillede spørgsmål

Her finder du svaret på de oftest stillede spørgsmål angående Gigahost webhotel. Er du stadig i tvivl om Gigahost er noget for dig eller har du yderligere spørgsmål, så skriv til os på support@gigahost.dk, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Om produktet

1 Hvad er Gigahost?

Gigahost er næste generations webhotel hvor du kan hoste alle dine hjemmesider, domæner, databaser, email-adresser og alt det andet, med et enkelt webhotel.

Til toppen

2 Hvor meget diskplads får jeg?

I modsætning til alle andre webhoteller, vil størrelsen på dit webhotel blive forøget hele tiden, så du altid får mere og mere plads til alle dine ting. Lige nu er der over 32 GB plads til hver bruger.

Til toppen

3 Er det virkelig rigtigt at man kan have et ubegrænset antal domæner tilknyttet ét Gigahost webhotel?

Ja det er det. Og du får over %diskspace GB diskplads til rådighed.

Til toppen

4 Hvad er det som gør det enkelt at have et webhotel hos Gigahost?

Din konto oprettes straks og du kan med det samme benytte vores meget enkle kontrolcenter til at oprette dine domæner, opsætte email-konti og overføre indhold til dine sider - uanset hvor mange du har. Og hvis du undervejs har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til vores hjælpsomme support.

Til toppen

5 Hvor stabile er I?

Vi har mange års erfaring med at drive Gigahost, og har et team med mange forskellige kompetencer. Servere er placeret i et højteknologisk datacenter med avanceret indbrudsbeskyttelse, brand- og alarmsystemer og med redundant strøm og køling. Dobbelte lynhurtige internetforbindelser sikrer at hvis en linje går ned, bliver dine sider alligevel vist.

Til toppen

Tilmelding, opsigelse og betaling

Du kan betale online med alle gængse betalingskort såsom VISA, MasterCard, American Express, Diners Club, JCB, China UnionPay, Visa Electron eller Maestro.

Som noget nyt kan man også betale via bankoverførsel ved at vælge det ved betalingen. Her kan man også vælge eDankort, hvor man bliver viderestillet til ens netbank som man så kan bruge til at gennemføre betalingen straks.

Kommuner og andre offentlige myndigheder, der kun kan betale med EAN-betalinger, kan skrive til accounting@gigahost.dk. Vi kan dernæst udsende en elektronisk NemHandel-faktura.

Til toppen

Ja! Vi gemmer aldrig dit kortnummer, men sender det i stedet direkte til en sikker betalingsgateway. Dine kortoplysninger overføres over en krypteret forbindelse.

Til toppen

Webhotellet oprettes automatisk lige efter man har tilmeldt sig og betalt for webhotellet. Der skal dog påregnes op til et par dage, hvis man ønsker at overføre domæner til Gigahost (afhængigt af hvilken type domæne der er tale om).

Til toppen

Man betaler for en periode af 12 måneder.

Til toppen

Nej, du behøver ikke at købe et domæne for at blive kunde. Når du er blevet oprettet som kunde hos Gigahost kan du overføre dine domæner til din konto. Du kan også fra kontrolcenteret bestille et nyt domæne hvis dette ønskes, eller tilknytte et domæne der allerede peger på Gigahost fra en anden udbyder.

Til toppen

Nej, du behøver ikke at tilkøbe hosting til dine domæner for at blive kunde. Du kan nøjes med at købe et domæne uden hosting og dermed få en såkaldt DNS konto, hvor du kan administrere DNS. Senere kan flere domæner tilkøbes eller overføres til kontoen og du kan selvfølgelig til hver en tid tilkøbe hosting med alt hvad det indebærer (FTPS, email, webmail, periodiske (cron) jobs, statistik, MySQL databaser, m.m.), samt SSL.

Til toppen

Ja, du kan fortryde dit køb inden for 30 dage. Det fulde beløb refunderes. Der er dog ikke fortrydelsesret på domæner og andre særlige ydelser.

Til toppen

Support

1 Jeg er ikke nogen haj til computer. Kan jeg alligevel godt opsætte et domæne hos jer?

Vi har ved hjælp af vores kontrolcenter formået at gøre det så enkelt som overhovedet muligt at have sin egen hjemmeside. Rigtig mange indstillinger, som man ellers ville skulle kunne programmere for at kunne ændre på, kan man fixe via det letforståelige kontrolcenter.

Man kan dog ikke undgå at blive nødt til, i en eller anden grad, at forstå, de helt basale værktøjer inden for webhosting. Såsom, hvordan man benytter en FTP klient. Og alt efter hvor indviklet man vil lave sin hjemmeside, kræves det selvfølgelig også at man sætter sig ind i f.eks. hvordan man downloader et CMS, såsom Wordpress.

Men skulle man være i tvivl om noget, kan man prøve at finde svar på vores support blog, og ellers skal man ikke tøve med at skrive til vores support

Til toppen

2 Hvilket sprog taler jeres support?

Flydende dansk og flydende engelsk.

Til toppen

Tekniske detaljer

1 Kan man købe domæner hos Gigahost?

Ja, det er muligt at bestille domæner med domænesøgeren. Det koster kr. 119 for .dk/.com/.net/.org/.info/.eu-domæner inkl. moms.

Til toppen

2 Koster det noget at overføre et domæne til Gigahost?

Nej, det er helt gratis at overføre domæner til Gigahost. For visse typer domæner gælder det dog at man er nødt til at forlænge løbetiden med 12 måneder samtidig med at domænet overføres. Dette koster kr. 123,75 inkl. moms.

Til toppen

3 Kan man bruge både POP3 og IMAP til email?

Man kan både bruge protokollerne POP3 og IMAP (anbefales) til at hente e-mails. Dvs. at man både kan bruge webmail og postprogrammer som Outlook og Mozilla Thunderbird. Man kan bruge IMAPS og POP3S for at overføre data krypteret.

Til toppen

4 FTP-information

Når man har fået adgang til sit webhotel med hosting, får man automatisk adgang til sine domæner via sin serveradresse (Denne kan ses under menupunktet "Adgang" i kontrolcenteret). Man skal tilgå sin server via FTP og til dette skal man bruge en FTP klient. Der findes mange gratis FTP klienter såsom Filezilla, CyberDuck, etc. Hvis man gerne vil have en fuldstændig sikker FTP forbindelse, understøtter vi også FTPS.

Til toppen

5 Understøttes ASP.NET?

På nuværende tidspunkt understøtter Gigahost ikke ASP.NET.

Til toppen

6 Understøttes Frontpage Extensions?

Gigahost understøtter ikke Microsoft Frontpage Extensions, og der er på dette tidspunkt ikke planer om at understøtte det i fremtiden.

Til toppen

7 Er der nogen begrænsninger på trafik?

Dine sider kan bruge trafik uden begrænsinger, og er kun underlagt de almindelige forretningsbetingelser. Vores systemer kan trække en stor mængde trafik, og vi har aldrig blokeret en side for at forbruge for meget trafik.

Til toppen

8 Er der nogen begrænsninger på diskplads?

Med alle konti medfølger over %diskspace GB til deling mellem databaser, email-konti og filer på domænerne. Man kan tilkøbe mere diskplads hvis dette ikke er nok.

Til toppen

9 Er der nogen begrænsninger for hvad man må hoste?

Det er ikke tilladt at benytte en Gigahost-konto til aktiviteter, der bryder gældende dansk lovgivning, fx hacking, phishing, spam eller lignende.

Til toppen

PHP og MySQL

1 Hvilken version af PHP og MySQL bruges der?

Vi tilbyder PHP 5.6 og MySQL 5.6. Man kan vælge mellem PHP 5.6, 5.5, 5.4, 5.3 og 5.2 for hvert domæne. Se mere information på specifikationssiden.

Til toppen

2 Kan man køre med PHP safe_mode off?

Ja, man kan køre både med safe_mode off og safe_mode on. Dette kan indstilles for hvert domæne i kontrolcenteret, sammen med mange andre PHP-indstillinger. Se mere information på specifikationssiden.

Til toppen

3 Hvad er memory_limit/post_max_size mv.?

Disse indstillinger kan man selv justere pr. domæne i vores kontrolcenter. memory_limit kan eksempelvis sættes op til 512 MB. Se mere information på specifikationssiden.

Til toppen