PHP 7 er her!

PHP 7 er her!

I flere måneder har vi tilbudt de tidlige udgaver of PHP 7 til alle vores kunder, og vi er glade for at se at den endelige version af PHP 7.0.0 i dag er udkommet! Her er nogle af nyhederne i PHP 7:

Op til 2 gange hurtigere!

PHP 7 er baseret på projektet PHPNG (Next-Gen) og vil få dine websider til at fungere meget hurtigere. Der er allerede rapporteret om hastighedsforøgelser på mellem 25% til 70% under praktiske omstændigheder.

Flere type-hints til funktionsargumenter

Når man definerer en funktion kan man nu angive hvilke parameter-typer funktionen skal acceptere. Førhen kunne man kun angive klassenavne samt array på denne måde, men nu kan man også bruge bool, float, int og string. (endelig!) Herudover er det muligt at angive hvad funktionen vil returnere. Man kan bruge de samme typer som når man angiver parametertyperne. Så denne funktion vil automatisk returnere en float-variabel når den kaldes andre steder i systemet:

<?php
function sum($a, $b): float {
    return $a + $b;
}
?>

“Rumskibs”-operatoren

En smart operator som Perl-brugere måske nikker genkendende til kan nu bruges i PHP: <=>. Den liger (lidt) et rumskib og bruges til at sammenligne værdier, ligesom funktionen strcmp().

Operatoren til “null”-sammensmeltning

Denne korte operator, ?? er en nem måde at tjekke om en værdi er sat og ellers benytte en anden værdi. I følgende eksempel vil $username blive sat til indholdet af $_GET['username'] hvis den variabel er sat, og i modsat fald blive sat til nobody.

<?php
$username = $_GET['username'] ?? 'nobody';
?>

Det er kortere end at bruge isset().

Der er mange andre nyheder i PHP 7, og en del oprydning af gamle ting der ikke var helt konsistente. Se den komplette oversigt over nyhederne på php.net.

PHP 7.0.0 er tilgængelig allerede i dag for alle Gigahosts brugere. Log på kontrolcenteret for at slå det til (du kan vælge PHP-versionen for hvert domæne!)