Højhastigheds webhosting

Højhastigheds webhosting

Nyeste hardware og teknologi sørger for at dine sider kører knugende hurtigt. Og for yderligere fart kan du gratis benytte vores Varnish-acceleratorcache.

Varnish Cache

Varnish Cache er en såkaldt reverse HTTP caching proxy. Bag navnet gemmer sig en yderst effektiv måde at cache dine sider på. Helt konkret sidder Varnish cachen mellem din hjemmeside og brugeren. Her sørger Varnish for at gemme den HTML og de billeder som dit site viser brugeren. Når man f.eks. har en hjemmeside der er bygget i et dynamisk sprog som PHP betyder det at hjemmesiden ikke skal "opbygge" siden hver gang en ny bruger går ind på den. I stedet gemmer Varnish det sidste resultat og præsenterer det til brugeren. Det gør at brugeren får leveret resultatet meget hurtigere.

Hvad gør Varnish?

Teknisk set kontrollerer man hvornår det er okay for Varnish at sende de gemte sider til brugeren ved at sætte såkaldte "Cache Headers". Det betyder at hvis man har en stærkt dynamisk side som ændrer sig hele tiden, så fortæller man Varnish (og brugerens browser) at det ikke er ok at gemme siden (cache den). Hvis man derimod har nogle sider eller billeder som ikke ændrer sig ofte kan man med fordel sætte en høj "expiration" for dem og dermed få Varnish til at sende det gemte resultat.

Hvordan booster jeg min hjemmeside?

Hvis dit domæne peger på Gigahosts navneservere, så vi styrer DNS for domænet, logger du bare ind i kontrolcenteret og vælger det domæne du ønsker at bruge Varnish med. Derefter vælger du fanebladet “DNS” og under “Færdiglavede DNS-opsætninger” nederst på siden, vælger du så “Varnish proxy server” og trykker “Benyt opsætning”. Er du i tvivl om hvorvidt du benytter vores navneservere, så skriv blot til support@gigahost.dk. Giv gerne navneserverne omkring en time førend at Varnish rigtig træder i funktion på domænet.

Hvis du selv styrer DNS

Det er også muligt at benytte vores Varnish accelerator, hvis du selv styrer DNS. i så fald skal du lave en lidt speciel DNS opsætning. Skriv derfor ind til support@gigahost.dk for at blive informeret om detaljerne.